Buisklokken

Buisklokken

We hebben een grote wens: buisklokken! Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Het stellage, met daarin 18 buizen, kost maar liefst € 4000,-. Daarom deden we tijdens onze concerten op 12 en 13 januari een oproep. Er meldden zich maar liefst 5 ondernemers die een buis wilden adopteren. En ons publiek hielp door het frame en nog eens een buis te sponsoren. Voor het concert waren al 5 buizen geadopteerd. Nog 7 te gaan...

Met dank aan:
Van Vuuren Bouw BV
Bouwbedrijf Helmuth Welling
Notaris Laarberg
Kinkelder BV
Hurenkamp Architecten & Adviseurs
Koenders Totaalbouw
MKB Montferland
Twee ondernemers die graag anoniem blijven
Drie MKB Montferland Maestro's:
Notaris Laarberg
Engelen Bouwprofessionals
Huifkarcentrum Bergh

Spelenderwijsorkest start 30 januari

Spelenderwijsorkest start 30 januari

Wil jij wel eens weten of je een muziekinstrument kunt bespelen? Of heb je er altijd al van gedroomd om op een podium te zitten en applaus te krijgen? Geef je dan snel op voor het Spelenderwijsorkest Montferland. Op 30 januari gaat het muziekproject Spelenderwijsorkest weer van start. Dit is een naschools muziekproject voor leerlingen van groep 5 tot en met 8. Je kunt gratis meedoen. Wij zorgen voor een muziekinstrument. Je kunt kiezen uit slagwerk trompet of klarinet. Geef je snel op, want VOL=VOL. Stuur snel een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen.

De Club werkt voor dit project samen met Welcom, Kunstwerk! en Fanfare DES Nieuw-Dijk. De 12 repetities zijn op dinsdagmiddag van 14.45 tot 15.30 uur op basisschool De Ontdekking. 

Drie eindpresentaties

Samen met een echte dirigent werk je toe naar drie spetterende muzikale eindpresentaties. De eerste keer treedt je op tijdens Didam op Stelten, op zondag 3 juni. De tweede keer is op 13 juni, dan mag je meedoen met het grote orkest van Muziekvereniging De Club en op maandag 18 juni speel je bij DES Nieuw Dijk. 

Lees meer: Spelenderwijsorkest start 30 januari

Diem deur de Joare hen

Diem deur de Joare hen

We gaan samen met Joop Boxstart en John te Dorsthorst weer twee avonden met humor en muziek vullen. Dit keer doet ook Peter Loeters mee. Die kent u misschien nog wel van (A)Meezingconcert. Op 12 en 13 januari in de Mariakerk in Didam gaat het over Didam en Didammers. Diem deur de Joare hen neemt u mee door de geschiedenis van Didam.

 

Weet u nog hoe leuk het vorig jaar was, bij Kroamschudd’n in de Mariakerk? We zijn toen op elkaar ingespeeld geraakt en zitten vol ideeën voor ons nieuwe project!

De kaartverkoop via de website is gesloten. Er zijn nog enkele kaarten te koop bij Lanters Assurantiën in Didam (hoek Ludgerusstraat / Spoorstraat). 

Het concert begint om 19.30 uur, de kerk is vanaf 19.00 uur open.

De Club in Musis

De Club in Musis

Je kijkt er lang naar uit, maar het is zo voorbij. We hebben 5 november in Musis gespeeld. Een prachtige locatie, waar we een pittig programma hebben gespeeld. In 2015 zijn we naar de eerste divisie gepromoveerd en dan is het belangrijk dat je uitdaging houdt. En een uitdaging was het zeker. Volgens onze dirigent Römanö Mediati hebben we goed gespeeld. En dat werd bevestigd door het publiek. Wat hebben we een lange staande ovatie gekregen! Absolute hoogtepunt was natuurlijk het klarinetconcert van Navarro, waarin Joris Lumeij schitterde.

Lees meer: De Club in Musis

Additional information