Laura Engel bij Nieuwjaarsconcert

De Chileens-Nederlandse sopraan Laura Engel verleende op zaterdag 4 januari in de Mariakerk in Didam haar medewerking aan het Nieuwjaarsconcert van Muziekvereniging De Club.

Marco Nijhof zorgde weer voor een prachtige fotoreportage.

Een bijzonder concert en anders dan andere jaren op zaterdagavond. De Club bestaat 120 jaar, dus er werd extra feestelijk uitgepakt. Op het programma stonden licht klassieke werken. Zoals La Forza del Destino van Verdi, de Sleeping Beauty Waltz uit het ballet Dornröschen van Tschaikowsky en de Grand Grand Overture van Malcolm Arnold, waar stofzuigers de solo spelen. Met de Copenhagen Steam Railway Galop van Lumbye en de Reiter Marsch van Strauss de het publikek zich in Wenen. Met haar charisma, passie en prachtige stem bracht Laura Engel Didamse publiek in vervoering.

Het leerlingenorkest en de tamboers mochten natuurlijk ook niet ontbreken tijdens het Nieuwjaarsconcert. Onder leiding van respectievelijk Joris Lumeij speelde Step-Up onder andere het lastige Music van John Miles. De slagwerkgroep liet onder leiding van Dyon Jansen het brede scala aan slagwerkinstrumenten volledig aan bod komen. Spectaculair was de show met verlichte trommelstokken.