Harmonieorkest

Het harmonieorkest van De Club bestaat uit ca. 70 leden. Onder leiding van dirigent Römanö Mediati wordt elke woensdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur gerepeteerd bij Jan&Jan (Lieve Vrouweplein 4, 6942 BP Didam).

Veel muziekverenigingen hebben te maken met ledenterugloop, maar De Club groeit gestaag. Leden van het A-orkest komen niet alleen uit Didam, maar uit de hele regio. Het harmonieorkest komt uit in de 1e divisie. De sleutel van dit succes?

Römano Mediati weet als dirigent op enthousiaste wijze muzikaal gezien het beste uit de leden te halen. De sfeer tijdens de repetities is ongedwongen, terwijl er toch hard gewerkt wordt. Römanö heeft veel repertoirekennis en er is een fanatieke muziekcommissie. De Club speelt daarom altijd een gevarieerd repertoire.

De Club heeft een actief bestuur. Een goede organisatie maakt dat de leden zich betrokken voelen bij de vereniging. Bovendien worden er steeds weer leuke activiteiten georganiseerd. Vijf tot zes concerten per jaar en elk jaar een grote happening. Dat varieert van deelname aan een festival of concours, een groot concert met een BN-er of een buitenlandse reis.

De leden zorgen samen voor een unieke sfeer. Leden van jong tot oud, van beginnend muzikant, de muzikant die (denkt dat hij of zij) het nooit zal leren tot bijna professional trekken samen op. Die saamhorigheid is te zien en te horen als het orkest op het podium zit.

Kun je musiceren of wil je het graag leren? Join De Club! Kom eens luisteren tijdens een repetitie of naar een concert. Je bent van harte welkom.