Leerlingenorkest Step Up

Op 29 januari 2012 won Step Up het 8e Jeugdorkestenfestival in Doetinchem. Luister hier naar de winnaar: http://www.youtube.com/watch?v=Qzhnx0KUEgk.

De Club wil kinderen graag leren musiceren. Wetenschappers tonen aan dat muziek maken een positieve invloed heeft op de intelligentie van kinderen. Blaasmuziek maakt, o.a. door het aanleren van een goede ademhalingstechniek, bovendien gezond. Daarnaast is het maken van muziek natuurlijk gewoon leuk. Onze muziekvereniging werd in 1894 opgericht als een Club van vrienden. Ook nu nog worden vriendschappen voor het leven gesloten.

Opleiding

Als je lid wordt van onze vereniging, stellen wij een instrument ter beschikking. We zorgen ervoor dat je een goede muziekopleiding krijgt en al na een jaar les mag je meespelen in ons leerlingenorkest Step Up.

Samenspelen is leuk en leerzaam. In het leerlingenorkest word je voorbereid op het meespelen in het A-orkest van de muziekvereniging. Enthousiasme staat voorop. Lekker durven spelen en jezelf laten horen.
Fouten maken is niet erg, daar leer je van!

Optreden

Optreden voor publiek is leuk. Het is fijn als mensen voor je klappen. Daarom treedt het leerlingen-orkest vier tot vijf keer per jaar op. Step Up is vast onderdeel van het Nieuwjaarsconcert, Voorjaarsconcert en Buitenconcert van De Club. Daarnaast speelt Step Up tijdens de Kinderkerstviering en worden elk jaar basisscholen in Didam bezocht.

Ontspanning

Naast het muziekmaken, organiseren we regelmatig leuke uitjes voor de jeugd. En dat is altijd heel gezellig.

Nieuwsgierig?

Kom eens luisteren tijdens een repetitie. De repetitie van Step Up is op woensdagavond van 18.30 tot 19.15 uur bij Jan&Jan (Lieve Vrouweplein 4, 6942 BP Didam).

Step Up heeft ook een eigen website. Klik hier om naar de site van Step Up te gaan.